Hoppa till sidans innehåll

USM Lycksele

16 FEB 2018 16:47
USM gick av stapeln i Lycksele i helgen och helgen blev framgångsrik för landskapets skidungdomar som alla kämpade väl.
  • Uppdaterad: 16 FEB 2018 16:57

Lyckat USM i Lycksele

USM gick av stapeln i Lycksele i helgen och helgen blev framgångsrik för landskapets skidungdomar som alla kämpade väl. Tävlingarna inleddes på fredagen med distans. På lördagen kördes sprint och på söndag stafett. Flera hade prickat formen till tävlingarna vilket resulterade i flera medaljer medan några rapporterade om tunga ben och lite sämre form. Tyvärr drabbades några också av sjukdom både innan och under tävling. Sammantaget blev det dock ett mycket fint ångermansländskt USM.

På distansen tog Klara Torshage, Vårby IK brons i D15 och Elin Forsgren från samma klubb blev 4:a. Även att Sollefteås Emma Höglund och Elin Modin D16 gjorde fina lopp och körde på en fin 13:e respektive 16:e plats vilket också resulterade i ett lagguld. Noterbart är också att Love Wagman Sollefteå skidor gjorde sitt bästa lopp för säsongen och körde in på en fin 25:e plats på distansen.

I sprinten skördades fler framgångar. Flera gjorde fina prologer och gick vidare till kvarten. Klara Torshage, Elin Forsgren och Elsa Eriksson från Husum tog sig hela vägen till final i D15. Klara blev 3:a, Elin 4;a och Elsa 6:a.

I stafetten tog Vårby IK:s trio Elin Forsgren, Elin Näslund och Klara Torshage en övertygande seger i D15-16 med totalt 20 deltagande lag. Vårby hamnade i tredje led i lottningen och Elin Forsgren på förstasträckan hade många framför sig. Hon stod för en strålande insats, säger Anders Mannelqvist som är huvudtränare i Vårby.

– Elin avancerade från sista startled upp till en tredje plats vid växling.

Elin Näslund, född 2004 och ett år yngre än de flesta, åkte också mycket bra på sin sträcka. Hon förde upp Vårby till andra plats.

Klara Torshage på sista sträckan plockade in 25 sekunder på Luleå Gjutarens IF och kunde defilera in i mål 15 sekunder före Högbo.

– Det är fina långa åkbackar i Lycksele och i den andra passerade Klara Luleå Gjutarens IF. Klara är formstark och var aldrig hotad i slutet, avslutar Anders Mannelqvist.

Vårby IK:s H16-herrar, Laban Nordin, Axel Mannelqvist och Melker Eklund, landade på en 15: e plats i stafetten. De hade siktat på topp 10 men nådde inte riktigt fram denna gång.  I mixedstafetten blev Vårby/Jukkasjärvi med Sebastian Hägglöf, Hägglunds Ski Team SK, Therese Patomella från Jukkasjärvi och Teo Eikelboom, Vårby 6:a. Husums If med Viktor Olsson, Elsa Eriksson och Sanna Sundström åkte in på en åttondeplats och Sollefteå skidor med Love Wagman, Marie Dahlberg och Alva Eklund blev 10:a av 19 tävlande lag.

Som vanligt gjorde vallare och ledare ett mycket gott arbete för sina respektive klubbar och roligt att se är också den gemenskap som finns klubbarna och åkarna emellan. Man både värmde upp och körde lopp tillsammans samt hade ett fint umgänge även på kvällarna. Vi tackar Lycksele IF för ett mycket bra arrangemang och ser fram emot nästa års USM.

Mer från USM här.

Skribent: Marie Eriksson
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Ångermanlands Skidförbund
Storgatan 137
881 41 Sollefteå

Kontakt:
Tel: 062051265
E-post: angermanland@skidor....

Se all info