Hoppa till sidans innehåll

Stipendiater vid ÅSF: s årsmöte 2018

20 NOV 2018 08:41
Vårby stafettlag som representerades av Klara Torshage, Elin Näslund och Elin Forsgren fick sina stipendier av Ångermanlands Skidförbunds Carl-Gerhard Lindberg och Svenska skidförbundets Alpina chef Tommy Eliasson Winter.
  • Skapad: 20 NOV 2018 08:41

Efter ännu ett framgångsrikt år, 2017-2018, höll Ångermanlands skidförbund årsmöte den 7/11 i Dalstationen Hallstaberget. Med vid årsmötet var Svenska Skidförbundets alpina chef Tommy Eliasson Winter som informerade om vad som är på gång inom förbundets olika discipliner och framförallt om det kommande alpina VM i Åre i februari 2019.

De Ångermanländska skididrottarna i olika grenar har haft en framgångsrik säsong med guldmedaljer och andra ädla medaljer i såväl internationella, nationella och regionala tävlingar. Det betyder också att flera stipendier delades ut under årsmötet. Ångermanlands skidförbunds egna stipendier ”Skidans vänner” gick för första gången till ett stafettlag i form av VÅRBY IK där de tre åkarna Klara Torshage, Elin Näslund och Elin Forsgren deltog. De tre Vårbyåkarna har också individuellt gjort bra säsonger och utvecklats på ett fint sätt. Ytterligare ett stipendium från ”Skidans vänner” delades ut och då till Gustaf Hjort, Härnösands Alpina som haft fina framgångar på den alpina sidan.

Som vanligt fanns också Stig Wiklund, ordförande i Sparbanksstiftelsen Norrland på plats för att dela ut stipendier. Från Ångermanland fick längdåkarna Frida Karlsson och Anton Eriksson Sollefteå Skidor var sitt stipendium på 12.500 kronor. Förutom ovan fick också Tilda Johansson, Anundsjö IF skidskytte, Axel Lindqvist, Sundsvalls Slalomklubb och Vilhelm Korpela, I 21 IF skidskytte motta stipendier från Sparbanksstiftelsen.

På årsmötet deltog drygt 30 personer.

Skribent: Marie Eriksson
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Ångermanlands Skidförbund
Storgatan 137
881 41 Sollefteå

Kontakt:
Tel: 062051265
E-post: angermanland@skidor....

Se all info